Heikki Korkala

Taiteilija

 

Mina

Olen suunnattoman kiinnostunut luomisesta, luovasta hetkestä - siitä miten se syntyy ja mitä se jättää jälkeensä. En tahdo kuitenkaan turmella tuota herkkyyttä määritelmin, vaan annan sille mahdollisuuden toteutua kauttani taiteen keinoin. Annan tekevät käteni sisäisen lapseni käyttöön.

Monipuolinen ilmaisu on luontaista, ja eri tekniikoilla saadut lopputulokset antavat kukin oman ilmeensä suuremmalle kokonaisuudelle. Yritän löytää materiaaleista niiden syvemmän luonteen ja työskennellä sitä myötäillen. Jättäen "              " tilaa.


Maalatessani käytän värejä. Värejä voi ajatella tunteina tai tunnelmina. Tunteet ovat monitahoisia, joten niitä ei voi yhdellä värillä kuvata tai ainakaan tietoisesti lähteä rakentamaan, vaan ne syntyvät prosessissa. Vaikka maalauksissani on liikettä, en kuitenkaan halua, että se karkaa maalauksen ulkopuolelle. Etsin jännitettä ja äärimmäistä rajaa ja pistettä, joka tekee tämän mahdolliseksi.
Veistäessä tämä ottaa uuden ulottuvuuden: intuitiiviset ratkaisut työstetyn ja työstämättömän välillä synnyttävät pienoismaisemia, joita minun on itsekkin välillä ihmeltävä,
- ovatko nuo tässä maailmassa?


Kaikessa ilmaisussani pyrin löytämään luontaisen ilmaisun; tasapainon itseni ja materiaalin välillä.

 

   Yhteydenotot: